De aankoop

Tijdens de eerste fase heb je contact met de makelaar. Heb je een vraag, kijk dan eerst of je het antwoord bij de veelgestelde vragen vindt of in de beschrijving van het koopproces. Wanneer het antwoord op jouw vraag niet beantwoord wordt, kun je contact opnemen met de makelaars van Nieuw Wonen Twente. De contactgegevens vind je op de contactpagina. Na de aankoop van de woning ontvang je inloggegevens voor het kopersportaal MijnTrebbeHuis.nl. Dit is een online woningdossier waarin je communiceert met jouw contactpersoon.

Alle informatie met betrekking tot het plan, de woningen en de afwerking is te vinden op de projectwebsite onder downloads. Daarnaast vind je op deze pagina de antwoorden op veelgestelde vragen. Na de toewijzing van de woningen neemt de makelaar contact op met degenen die een woning toegewezen hebben gekregen. Voor die tijd is het niet mogelijk om een afspraak te maken. Wel is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de makelaar. De contactgegevens van de makelaar vind je op de contactpagina van deze website. Je kunt de makelaar bellen of mailen voor vragen.

Door je aan te melden voor het project blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en ontvang je periodiek een nieuwsbrief. Inschrijven op één of meerdere woningen kan vanaf de start verkoop door het inschrijfformulier (in je account) in te vullen. Zodra je een bevestiging hebt ontvangen van je inschrijving, ben je officieel in de race voor een woning.

Vanaf de start verkoop kun jij je inschrijven voor één of meerdere woningen. Dit doe je door een account aan te maken op de website. Zodra de verkoop start log je in op je account en vul je het digitale inschrijfformulier in. Per mail ontvang je een bevestiging van de inschrijving. Nadat de inschrijfperiode sluit, vindt de toewijzing plaats. Als je een woning krijgt toegewezen, word je gebeld door de makelaar en hoor je op welke woning je een optie hebt. Daarna volgt er een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Wil je meer weten? Bekijk dan ook de pagina over het koopproces.

Een optie is de periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. Wanneer jij een optie hebt, kun je in deze periode al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan voorkomen dat een optie komt te vervallen, waardoor een woning opnieuw beschikbaar komt.

Een optie is vrijblijvend. Heb je een optie, dan is de woning exclusief voor een bepaalde periode voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord tijdens het optiegesprek en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

De grond koop je van Trebbe Wonen B.V.; je sluit ook de koop-/aanneemovereenkomst met Trebbe Wonen B.V. Trebbe bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis.

Je koopt de woning vrij op naam (v.o.n.). De aankoopprijs is inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht. Dit betekent dat je als koper geen extra kosten voor de overdracht van de woning betaalt, bovenop de koopsom.

De financiering

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur van Nieuw Wonen Twente. Het is verstandig om dit te doen voordat je je inschrijft op een woning. In dit gesprek krijg je namelijk een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zijn.

Het kan zijn dat meerdere geïnteresseerden zich inschrijven op een woning. Als dit het geval is, kijken we bij het toewijzen of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Bij zo'n check kijkt de financieel adviseur of jij het bedrag voor de woning bij de bank kunt lenen en/of dat je het uit eigen middelen kunt betalen. Het kan dus in je voordeel werken om een financiële check te doen. Heb jij de check al laten doen, upload deze dan. Wíj kunnen je hier ook bij helpen. De onafhankelijke financieel adviseurs van Nieuw Wonen Twente zijn gespecialiseerd in nieuwbouw en bieden je deze financiële check geheel gratis en vrijblijvend aan. Wil jij hier gebruik van maken? Bel dan 085 273 23 77 of mail naar info@nieuwwonentwente.nl. Zij helpen je graag.

Nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend, kun je een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben.

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden.

De koopsom bestaat uit twee delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaal je in één keer bij de notaris als de bouw start. Vervolgens betaal je het resterende gedeelte (de aanneemsom) in een aantal termijnen. Op welke momenten je de facturen ontvangt, vind je in het schema in de koop-/aannemingsovereenkomst. Die rekening betaal je uit een bouwdepot. Koop je de woning als de bouw al wat verder gevorderd is? Dan betaal je ineens een groter bedrag en minder termijnen.

Houd bij het kopen van een nieuwbouwwoning altijd rekening met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het afsluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). En je hebt kosten voor het afwerken en inrichten van je woning. Denk daarbij aan de vloeren, wanden en eventuele meubels. 

De woningen

In totaal komen er in de wijk Stevenfenne in Enschede 20 energiezuinige koopwoningen. Aan de Wicher Nijkampstraat worden negen woningen gebouwd en aan de Tuinbouwstraat worden 11 woningen gebouwd.

De makelaar voor Nieuw Fenne is Nieuw Wonen Twente. De contactgegevens van de makelaar vind je op de contactpagina van deze website.

Op deze website kun je vanaf de start verkoop op de pagina woningen de status van jouw favoriete woning zien. Een woning kan beschikbaar (groen) zijn, onder optie (oranje) staan of zijn verkocht (rood). Neem gerust contact op met de makelaar als je vragen hebt over de beschikbaarheid van één van de woningen. Neem contact op met Stefan of Gert-Jan.

De woningen hebben een tuin. De ligging van de tuin kun je zien op de kavelkaart. Hier is een noordpijl op zichtbaar.

Alle woningen worden heel compleet opgeleverd. De woningen koop je inclusief keuken, badkamer en toilet.  

Voor de keuken kies je één van de 6 keukenstijlen die jou het meest aanspreekt. Een keukenstijl vormt een geheel van fronten, werkblad en grepen. Je kunt geen elementen van verschillende keukenstijlen met elkaar combineren of kiezen voor andere apparatuur.

De keuken wordt opgeleverd inclusief apparatuur: een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast met vriesvak, combimagnetron en vaatwasser. Wil je meer weten over deze apparaten, bekijk dan de folder over de keuken onder downloads.

Alle woningen krijgen een badkamer en toiletruimte inclusief sanitair en tegelwerk. Voor de wand- en vloertegels kies je uit een aantal kleuren. Het sanitair is vastgesteld.

De woningen worden gasloos gebouwd en hebben dus geen gasaansluiting. Koken doe je elektrisch. De woningen krijgen een luchtwarmtepomp.

De begane grond van je woning en de eerste verdieping is voorzien van vloerverwarming.

In de technische omschrijving wordt in het kort omschreven hoe de woning wordt samengesteld, afgewerkt en wat je in de verschillende ruimten mag verwachten. De technische omschrijving is onderdeel van de contractstukken bij de koop van de woning.

Het is niet mogelijk om de woning, of delen ervan, casco te kopen/ op te laten leveren.

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Je kunt kiezen uit 6 keukenstijlen en verschillende wand- en vloertegels voor de badkamer. Deze opties zijn bij de prijs inbegrepen. Tegen een meerprijs kun je kiezen voor een zolderindeling in combinatie met een groter dakraam. Op deze manier maak je van je huis een thuis.

Je kunt kiezen uit 6 keukenstijlen en verschillende wand- en vloertegels voor de badkamer. Tegen een meerprijs kun je kiezen voor een zolderindeling in combinatie met een groter dakraam. Andere opties voor de woning zijn niet mogelijk. Op deze manier houden we grip op het voorbereidings- en bouwproces en houden we de woningen betaalbaar.

Voor de badkamer kun je kiezen uit verschillende wand- en vloertegels. Tijdens het optiegesprek met de makelaar, laat de makelaar je modellen zien waardoor je een goede indruk krijgt van de materialen, kleuren en mogelijkheden. Uiteraard houdenw we de regels van het RIVM rondom het coronavirus in acht.

Jouw woning wordt gebouwd met Woningborg garantie. Dat is fijn, want met het Woningborg certificaat ben je voor verschillende zaken gedekt. Woningborg is erop gericht om technische en financiële risico’s van kopers te beperken en de kwaliteit van de nieuw te bouwen woning te verhogen. Als bewijs hiervan krijg je een garantiecertificaat van Woningborg toegestuurd  nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt ondertekend.

Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website van Woningborg: https://www.woningborg.nl/particuliere-koper/certificering/nieuwbouw/

De woningen worden gebouwd door Trebbe Wonen B.V. Je sluit de koop-/aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is Trebbe via het digitale platform MijnTrebbeHuis.nl jouw aanspreekpunt.

De bouw

Na de aankoop van de woning ontvang je inloggegevens voor MijnTrebbeHuis.nl. Mijn TrebbeHuis.nl is een digitaal woningdossier. Hierin zijn alle belangrijke stukken over je woning verzameld, kun je berichten versturen naar je contactpersoon en maak je je keuzes voor de keuken en badkamer kenbaar.

Met regelmaat ontvang je via MijnTrebbeHuis.nl een bericht over de voortgang van de bouw.

Veel delen van jouw woning bouwen we op uit prefab elementen. Prefab is een afkorting van prefabricage. De grootste bouwonderdelen worden al in de fabriek gefabriceerd. Denk aan de fundering, de buitenwanden, dakelementen, houten trap, grote delen van de installatie en de houten berging. Als de fundering op de bouwplaats klaar is, worden de elementen van de woning naar de bouwplaats vervoerd. Op de bouwplaats worden de elementen gemonteerd. Dankzij de prefab elementen kunnen we de woning op de bouwplaats snel bouwen en bieden we een goede en constante kwaliteit.

Tot nader order organiseren wij helaas geen tussentijdse kijkdagen op de bouwplaats. Wij zetten alles op alles om het risico op een eventuele besmetting met corona op onze bouwplaatsen te minimaliseren. Dit doen we voor jouw en onze gezondheid. Maar ook om de voortgang van de bouw zo goed mogelijk te borgen. Op het moment dat er een besmetting met corona op onze bouwplaats wordt vastgesteld, moeten wij onze bouwplaats veertien dagen sluiten. Dit heeft direct gevolgen voor de opleverdatum van jouw woning.

Op eigen initiatief de bouwplaats te bezoeken is niet toegestaan. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit niet aansluit bij jouw verwachtingen rondom de aankoop en bouw van jouw nieuwe woning. Daarom doen we er alles aan om jou goed te informeren over de voortgang door middel van nieuwsberichten.

Natuurlijk wil je graag weten wanneer je de sleutel krijgt van jouw nieuwe huis. Je krijgt van ons daarom een prognose van de oplevering. Naarmate de bouw vordert, kunnen wij je een steeds betere indicatie voor de oplevering geven. Ongeveer zes weken voor de oplevering ontvang je een brief met de voorlopige opleverweek en twee weken voor de oplevering ontvang je een brief met de definitieve opleverdatum. Een woning wordt pas opgeleverd als de openbare bestrating gereed is, zodat de woningen goed bereikbaar zijn. Aan de prognose kunnen geen rechten worden ontleend. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen.

Bij de voorschouw loop je samen met de uitvoerder jouw woning door. Het gaat erom dat je jouw woning kwalitatief beoordeelt. Eventuele tekortkomingen vermeld je op het daarvoor bestemde formulier. Het formulier geef je na afloop aan de uitvoerder. Een voorschouw is niet verplicht en is geen juridisch moment, maar zo kunnen we wel alvast mogelijke tekortkomingen verhelpen voordat we daadwerkelijk opleveren. De sleutel ontvang je pas bij de officiële oplevering.

Samen met de uitvoerder maak je tijdens de oplevering van je nieuwbouwwoning een rondgang door het huis. Kom je gebreken of afwijkingen tegen? Dan worden deze genoteerd in het proces-verbaal van oplevering. Aan het einde van de oplevering tekenen beide partijen het document. Als koper accepteer je hiermee de woning, met uitzondering van de genoteerde opleveringsgebreken. Trebbe herstelt de gebreken binnen de afgesproken termijn. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen. Veel plezier in je nieuwe woning!

Een bouwkundige meenemen naar de oplevering is niet verplicht, maar we raden het je wel aan. De bouwkundige loopt de woning grondig na en geeft je direct inzicht in eventuele bouwkundige gebreken. Je ontvangt een keuringsrapport. Lees meer hierover op www.eigenhuis.nl

Heb je een klacht na de oplevering van je woning? Meld dit dan bij de afdeling Service van Trebbe via service@trebbe.nl. Wees zo volledig mogelijk in je informatie en geef in ieder geval je adres en je telefoonnummer door zodat wij eenvoudig contact met je kunnen opnemen. Stuur, als dit kan, ook een foto mee van je klacht.

Het kan voorkomen dat je na zes maanden na de opleveringsdatum pas een verbeterpunt aan jouw woning ontdekt. In dit geval lees je in de regelingen van Woningborg wat je dan precies kunt doen.

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken